Oikealla tiellä

Pirkko Peltokangas | 25.7.2016 18.03

Kesällä lomalla ja pidempinä vapaa-aikoina olemme liikkeellä ja matkustelemme enemmän kuin muina vuodenaikoina. Matkustaminen tuntuu helpommalta, kun on lämmin vuodenaika, matkatavaroita eikä vaatetusta tarvitse varata paljon mukaan. Kesällä matkareittien valinta vaikuttaa olevan helpompaa, ainakin se tuntuu sellaiselta. 

 

Kokemukset löytämisestä

Jotta löytää ja on oikealla tiellä, siihen on useanlaisia menetelmiä. Niiden luotettavuudet vaihtelevat. Miten sitten voi tietää sen mikä on oikea apu kyseiseen tarpeeseen. Joskus saattaa joutua yritys – erehdys menetelmään.

Onko sinulla kokemuksia sellaisesta?

 

Apuväline ajan tasalla

Ajan tasalla olevassa navigaattorissa ovat tiekartat uusimmat. Sen mukaan on selkeää löytää perille. Jos tiedot ovat vajavaiset perille pääsy on vaikeampaa, jopa mahdotonta. On hankittava oikeaa luotettavaa tietoa.

 

Koko elämämme on matka

Jokaisen elämä alkaa alkupisteestä, se on matkan aloitus, lähtöpiste. Alkanut matka jatkuu monivaiheisena jopa yllätyksellisenä erilaisia elämän teitä ja jopa pikataipaleita. Tosin elämän matkaan sisältyy niitä hitaampia taipaleita, saattavat olla vaikeakuluisia ja erityisen tarkkaavaisuuden tarvitsevia tieosuuksia. Matka on haaste.

 

Haasteista selviytyminen

Kun haluaa selviytyä erilaisista elämän haasteista, niihin voi löytää opastusta. Tavalliseen arkeen ja arkielämään ja valintoihin on mahdollista saada apua ja ohjeita. On monenlaista opastusta, varma ja muuttumaton opas on Jumalan Sana.

 

Meillä Suomessa

Täällä Suomessa yleisemmin tunnustettu uskonto on kristinusko, jonka perusteella lukeudumme kristilliseen kansaan. Kristillisyyden toteutuminen on jokaisen mahdollistettava henkilökohtaisesti. Jeesus, joka on Kristus, antoi rakkaudestaan jokaista ihmistä kohtaan neuvoja ja ohjeita, kuinka pääsemme Isä Jumalan luokse taivaaseen, jumalanvaltakuntaan.

 

Tie, totuus ja elämä

Ihmisenä maanpäällä ollessaan Jumalan Poika, Jeesus, kertoi opetuslapsilleen, että Hän menee Jumalan luokse taivaaseen. Opetuslapsi Tuomas ihmetteli, paikkaa ja tietä.

 

Jeesus vastasi Tuomaksen kysymykseen, kun hän kysyi Jeesukselta, minne Hän menee ja mikä on tie. 

”Minä ole tie, totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani”, (Joh. 14:6).

 

Oikealla tiellä

Kun haluaa olla varma Jumalan luokse pääsemisessä, niin on hyvä huomioida ja noudattaa Jeesuksen antamaa ohjetta. Hänen kauttaan, siis uskomalla, että Jeesus on Jumalan Poika ja haluamalla saada kaikki virheet, erheet ja pahat teot anteeksi. Jeesus on sovittanut ristillä kaikki puolestamme. Näin saa valituksi oikean tien Jumalan suunnitelman mukaan. Alkaa uusi suunta elämälle. Ei ole eksyksissä, vaan oikealla tiellä.

 

Jumalan lupaama pelastus Jeesuksessa ja usko, ja iankaikkinen elämä Jumalan luona.