Elämä kelvollisena

Pirkko Peltokangas | 17.10.2016 18.27

Jokainen ihminen todellisesti haluaa olla hyväksytty ja kelpaava. Me olemme kokonaisuutena erityinen ”pakkaus”, jollaista ihminen itse ei voi saada aikaan. Muovaaja ja tekijä on itse tehnyt parhaan mahdollisen luomuksen.

 

Kuka on tekijä

Varmaankaan ei ole epäselvää täällä Suomessa, kristityssä maassa, siitä, kuka on tehnyt meistä parhaan mahdollisen. Aikaan saaja on itse kaiken luoja, Kaikkivaltias Jumala. Hän on suunnitellut kokonaisuuden, sen millainen on ihminen.

 

Miksi Hän teki

Ajatuksena oli saa erityinen luomisen tulos. Jokainen ihminen on hänen erityinen tekonsa. Hän loi jokaisen olemaan hänen seurassaan, läheisyydessään. Luojana, tekijänä Hänellä on omistusoikeus jokaiseen ihmiseen.

 

Omistajuuden vaikutin

Tuloksena on, että omistajuuden rinnalla vaikuttaa kokonaisuudessaan aito Jumalassa oleva rakkaus. Tuo jumalallinen rakkaus ihmistä kohtaan ilmenee erityisesti, että olemme hänelle tärkeitä ja arvokkaita. Jokainen on hänelle kelvollinen ja kelpaa aivan sellaisenaan.

 

Rakkauden kohteena

Olemme elämässämme erityisen ja ainutlaatuisen rakkauden kohteena. Rakastajana on itse Luoja, Jumala. Hän aidosti ja ehdottomasti osoittaa kiintymyksensä rakkaudellaan. Hän pitää jokaisen ihmisen itselleen tarpeellisena. Todellisesti ei halua ketään pois läheisyydestään. Haluaa jokaisen luoksensa.

 

Ratkaisu

Jumala antoi Poikansa syntyä maan päälle ihmiseksi. Heillä oli yhteinen suunnitelma, jonka toteuttivat. Jeesus oli sijaiskärsijä puolestamme, jotta Jumalalla on mahdollisuus saada jokainen ihminen luokseen. Tuo kärsimys oli meidän pahojen tekojemme tähden ja olisi kuulunut meidän kärsittäväksi.

 

Jumalan rakkaus

Erityislaatuinen rakkaus on Jumalalla. Hän antaa rakkauttaan kaikille pyyteettömästi, ei pyydä, eikä vaadi vastinetta. Hänen rakkautensa ilmenee, että jokainen kuuluu hänen rakkaisiinsa. Tuo jumalallinen rakkaus on voimallinen.  Mikään ei voi erottaa meitä ihmisiä Jumalan rakkaudesta (Room. 8:39).

     

Pysyä Jumalan rakkaudessa      

Kun on oppinut tuntemaan sen rakkauden, joka Jumalalla on meitä kohtaan, ja uskoa siihen. Raamatun mukaan, Jumala on rakkaus. Joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä.

                       

Jumalan rakkauden tuloksena on, että ihminen tuntee itsensä kelvolliseksi elämään elämää ja on hyväksytty. Seurauksena myös itsetunto kasvaa ja saa oikean terveen muodon. Elämä on sisältörikasta ja siinä on myös iloa. Voimme ilmaista ja antaa saamaamme Jumalallista rakkautta muille.