3.9.2017 11.00

Suomalainen Messu 30.9.2017 klo 16

Suomalainen Messu toteutetaan 30.9.2017 klo 16 osaksi juhlavuoden Suomi 100 vuotta ohjelmiin liittyen Rantatien koululla Virroilla. Virtain kaupunki ja virtolaiset yritykset ovat mukana järjestelyissä. Valtioneuvoston kanslia on 18.3.2016 liittänyt Suomalainen messu” -hankkeen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. 

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää koko Suomessa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Virallisena juhlavuoden kumppanina Suomalainen messu rakentaa omalta osaltaan siltaa suomalaisuuteen, meidän historiaan ja nykypäivään. Kumppanuus auttaa meitä näkymään mutta myös velvoittaa meitä rakentamaan Suomea yhdessä. Mutta sitähän suomalaisuus parhaimmillaan on ollutkin kaikki nämä vuodet! Yhdessä tekemistä ja rakentamista.

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi 2017 rakennetaan kansalaisten ja organisaatioiden yhteistyönä. Valtioneuvoston kanslia on asettanut Suomi 100 -hankkeen koordinoimaan valmistelua. Hankkeen sihteeristö jakaa tietoa, aktivoi toimijoita ja kytkee yhteen kumppaneita tekemään juhlavuoden ohjelmaa. Sihteeristön työtä ohjaa säännöllisesti kokoontuva hallitus. Juhlavuoden yleiset linjat hyväksyy pääministerin johtama valtuuskunta, jota edustavat laajasti yhteiskunnan eri tahot.

 

100 kuoroa soi Senaatintorilla

Suomalaisen messun juhlaversio esitettiin lauantaina 26.8.2017 klo 19 Helsingin Senaatintorilla. Tuomiokirkon portaiden edessä on 100 kuoroa, 100 jousisoittajaa, Lasse Heikkilä ja Valkia ryhmä, 100 kanteletta ja 100 kelloa. Projektin taiteellisena johtajana ja kapellimestarina toimii Lehari Kaustell.

Tapahtuma nähtiin suorana ALFA-TV:ssä.

Myös Virroilla saamme nyt kuulla ja nähdä tosin hieman pienemmissä puitteissa Suomalaisen Messun ja edellä mainitun Valkia ryhmän. Tähän tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita!

Lisää tietoa  saat seuraavasta linkistä:

http://suomalainenmessu.fi/index.php/pages/osana-virallista-juhlavuoden-ohjelmaa